Ponder Albania

Category: Blog

February 6, 2023
Sensibilizim për Emigracionin
Emigracioni është fenomeni që ndër shekuj ka ndodhur kudo në botë, zhvendosja e njerëzve përtej kufijve të atdheut të tyre për shumë arsye, kryesisht ekonomike ka...
Read More
February 6, 2023
“Të jetoj”
Shoqëria shqiptare është tronditur shumë here nga vrasje të frikshme , njerëz qe humbasin logjikën, kryejnë krime nga më monstruoze. Pre e ekzekutimeve të tilla kanë...
Read More
November 8, 2022
Krimet e nazistëve ndaj Shqiptarëve
8 Shtator 1943. Italia kishte kapitulluar!!! Netët e bardha të verës sikur ndriçonin Shqipërinë, bulevardet e të cilit flisnin për një madhështi të rënë, për një...
Read More
November 8, 2022
Hamleti dje, sot dhe nesër
Letërsia, që nga fillesat e saj është përpjekur të ndërtojë modele universale të përballjes me një ekzistencë të cilën asnjëherë nuk arrin ta bësh tënden....
Read More
November 8, 2022
Raporti i shkrimtarit me politikën
Në qoftë se do të mundohemi të bëjmë një përqasje midis shkrimtarit dhe politikanit, mendja na shkon tek një tipar i dukshëm i përbashkët: mënyra e përdorimit...
Read More
December 1, 2020
Ndikimi i “fake news” tek adoleshetët
“Fake News” është një fenomen që ka ardhur në rritje me kalimin e viteve dhe ndikon në mënyrë të drejpërdrejtë jetën e të gjithëve. Qëllimi i këtij artikulli është të shohim cfarë ndikimi ka ai në ...
Read More
December 2, 2020
Ligjërim portokalli
Rrjetet sociale janë veshur portokalli. Jemi në 16 ditët e aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore dhe s’ka mbetur kush, i madh a i vogël pa shpërndarë kund ndonjë postim që i thotë stop dhunës nd...
Read More
December 2, 2020
NDIKIMI I COVID-19 NË MIGRIMIN E PARREGULLT
Pandemia e COVID-19 ka sfiduar mënyrat se si ne mendojmë apo veprojmë ndaj lëvizshmërisë në të gjithë botën. Migrantët e parregullt janë akoma duke luftuar me varfërinë, shpërnguljet dhe diskrimini...
Read More
December 2, 2020
Fake News: Impakti dhe Parandalimi
Ne jetojmë në epokën e informacionit, ku çdo ditë na serviren tonelata lajmesh. Siç seleksjonojmë ushqiminin që hamë, ashtu duhet të përzgjedhim edhe infomacionin, që perypim çdo ditë. Si vetë ushq...
Read More
January 9, 2021
A di të shkruash?
Qëllimi i krijimit të një individi me parime të forta morale,përqasje intelektuale dhe aftësi të padiskutueshme për sukses (zhvillim) është miti social prej qindra vitesh i artikuluar dhe aktualish...
Read More
January 12, 2021
Eksperienca ime ne ponder
Eksperienca ime ne PONDER Pak informacion rreth PONDER (per me teper mund te vizitoni faqen zyrtare https://ponder.al e cila eshte burimi i ketij informacioni) PONDER është një program socia...
Read More