Ponder Albania

Category: Blog

November 23, 2021
Ateizmi
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab....
Read More
November 23, 2021
Dënimi me vdekje
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab....
Read More
November 23, 2021
Fake News në Facebook
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab....
Read More
November 23, 2021
Pastërtia e figurave politike
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab....
Read More
November 23, 2021
E shkuar jo e harruar…
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab....
Read More
November 23, 2021
Letra
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab....
Read More
November 8, 2022
Derivatet e aktivizmit rinor
Të qenurit pjese e forumit, më ka bërë të reflektoj rreth dëshirës së përfaqësimit të secilit prej nesh ne politikë. A është rinia e gatshme të luftojë për përmirësimin e çdo hallke te zinxhirit po...
Read More
November 8, 2022
A është i lirë njeriu në shkretëtirë?
Mbyllini sytë për një moment dhe përpiquni të përfytyroni një dhomë pa dyer e dritare. Uluni në të dhe qëndroni në mes të dyshemesë. A jeni të lirë? Sigurisht që jo, por në realitet probabiliteti q...
Read More
November 8, 2022
Raporti i shkrimtarit me politikën
Në qoftë se do të mundohemi të bëjmë një përqasje midis shkrimtarit dhe politikanit, mendja na shkon tek një tipar i dukshëm i përbashkët: mënyra e përdorimit mjeshtëror të fjalës. Duke qenë se ...
Read More
November 8, 2022
Hamleti dje, sot dhe nesër
Letërsia, që nga fillesat e saj është përpjekur të ndërtojë modele universale të përballjes me një ekzistencë të cilën asnjëherë nuk arrin ta bësh tënden. Hamleti, princi i marrë i Danimarkës është...
Read More
November 8, 2022
Krimet e nazistëve ndaj Shqiptarëve
8 Shtator 1943. Italia kishte kapitulluar!!! Netët e bardha të verës sikur ndriçonin Shqipërinë, bulevardet e të cilit flisnin për një madhështi të rënë, për një epokë tjetër, ku kapitullimi i kësa...
Read More