Ponder Albania

Category: Blog

November 8, 2022
Krimet e nazistëve ndaj Shqiptarëve
8 Shtator 1943. Italia kishte kapitulluar!!! Netët e bardha të verës sikur ndriçonin Shqipërinë, bulevardet e të cilit flisnin për një madhështi të rënë, për një...
Read More
November 8, 2022
Hamleti dje, sot dhe nesër
Letërsia, që nga fillesat e saj është përpjekur të ndërtojë modele universale të përballjes me një ekzistencë të cilën asnjëherë nuk arrin ta bësh tënden....
Read More
November 8, 2022
Raporti i shkrimtarit me politikën
Në qoftë se do të mundohemi të bëjmë një përqasje midis shkrimtarit dhe politikanit, mendja na shkon tek një tipar i dukshëm i përbashkët: mënyra e përdorimit...
Read More
November 8, 2022
Derivatet e aktivizmit rinor
Të qenurit pjese e forumit, më ka bërë të reflektoj rreth dëshirës së përfaqësimit të secilit prej nesh ne politikë. A është rinia e gatshme të luftojë për...
Read More
November 8, 2022
30 vjet me/pa demokraci
Nëpërmjet dokumentarëve të ndryshëm televizivë, jam njohur paksa me çfarë ka ndodhur në vitet ‘90-të. Kureshtja ime për tu thelluar më tej, ishte panorama… Një...
Read More
November 23, 2021
Dënimi me vdekje
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab.   Briselda Kumanaku / Ponder A...
Read More
November 23, 2021
Ateizmi
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab.   Martin Fecani / Ponder Alban...
Read More
November 8, 2022
Rinia shqiptare: proaktivitet për ardhmëri
Nëse e ardhmja e Shqipërisë është një letër e pashkruar e hedhur shuk përdhe, atëherë jemi ne brezi i ri, menaxhuesit e hapësirave të mbetura e njëkohësisht pena që do ta shkruajë. Vendimtare është...
Read More
November 8, 2022
30 vjet me/pa demokraci
Nëpërmjet dokumentarëve të ndryshëm televizivë, jam njohur paksa me çfarë ka ndodhur në vitet ‘90-të. Kureshtja ime për tu thelluar më tej, ishte panorama… Një anije e mbushur, plot e për plot me n...
Read More