Ponder Albania

Category: Blog

April 4, 2023
Mediat sociale dhe fëmijët
Marrëdhënia e mediave dhe adoleshenteve. Një marrëdhënia qe çdo dite e me shume behet me e mire dhe e ngushte . E këta te rinj ketë marrëdhënia nuk e shfrytëzojnë për...
Read More
April 4, 2023
Zëri Ynë
Thuhet se jeta ndahet në disa periudha. Ato janë fëmije, i rritur, dhe i moshuar. Të gjitha këto periudha na falin kujtime na edukojnë na rrisin … Çdo kujtim qe në...
Read More
April 4, 2023
Mësuesi im
Teksa përzgjodha tematikën e radhës për esenë e Ponder, mijëra kujtime, fragmente e imazhe më vërshuan e më rikthyen pas në kohë, aty ku një vogëlushe e ndrojtur...
Read More
February 6, 2023
Sensibilizim për Emigracionin
Emigracioni është fenomeni që ndër shekuj ka ndodhur kudo në botë, zhvendosja e njerëzve përtej kufijve të atdheut të tyre për shumë arsye, kryesisht ekonomike ka...
Read More
February 6, 2023
“Të jetoj”
Shoqëria shqiptare është tronditur shumë here nga vrasje të frikshme , njerëz qe humbasin logjikën, kryejnë krime nga më monstruoze. Pre e ekzekutimeve të tilla kanë...
Read More
January 14, 2021
Gjumi në epokën e re
Gjumi si pjesë e jetë së të rinjve! Sipas shumë studimeve nga organizata të ndryshme, gjumi është një ndër aktivitetet më të rëndësishme të jetës së një individi. Ai më fakt zë 1/3 e jetës tonë, s...
Read More
November 23, 2021
Ndikimi i mediave të reja tek të rinjtë
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab.   Elvis Caushaj / Ponder Alban...
Read More
November 23, 2021
Prejardhja jonë
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab.   Ilsea Cani / Ponder Albania ...
Read More
November 23, 2021
Shpërdorimi i ushqimit, ndikimet e tij
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab.   Markel Pajo / Ponder Albania...
Read More
November 23, 2021
Letra
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab.   Nigel Xherimeja / Ponder Alb...
Read More
November 23, 2021
E shkuar jo e harruar…
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab.   Selina Como / Ponder Albania...
Read More
November 23, 2021
Pastërtia e figurave politike
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab.   Arbana Doçi / Ponder Albania...
Read More
November 23, 2021
Fake News në Facebook
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab.   Soni Seli / Ponder Albania ...
Read More