Ponder Albania

Category: Blog

December 2, 2020
Ligjërim portokalli
Rrjetet sociale janë veshur portokalli. Jemi në 16 ditët e aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore dhe s’ka mbetur kush, i madh a i vogël pa shpërndarë kund ndonjë...
Read More
May 4, 2023
Martesat e hershme në Shqipëri
Martesa e fëmijëve apo ndryshe martesa zyrtare ose bashkimi jo-zyrtar i çdo personi nën moshën 18 vjeç, është një ndër plagët ende të hapura në Shqipëri, megjithatë duket  se është harruar. Ky lloj...
Read More
May 4, 2023
Askush nuk më mësoi që...
Prindërit dhe mësuesit mundohen të ulen e të flasin me adoleshentet për shumë tema që i mendojnë të arsyeshme për formimin dhe jetën e tyre. Shkolla, mos pi duhan, mos pi alkool, edukohu, mëso, das...
Read More
May 4, 2023
Shëndeti mendor dhe rrjetet sociale
Shëndeti mendor është një temë e rëndësishme, po kështu është edhe roli i mediave sociale në jetën tonë të përditshme. Kontrollojmë e-mailin, i përgjigjemi miqve në Whatsapp, shohim lajmet e fundit...
Read More
May 4, 2023
Covid-19 dhe pasojat e tij në Shqipëri
Në vitin 2019, një virus i panjohur u zbulua në Kinë dhe u përhap shpejt në të gjithë botën. Ky virus u bë shkak për pandeminë COVID-19, që ndërpreu jetën e njerëzve në mënyra të paimagjinueshme dh...
Read More