Ponder Albania

Category: Blog

November 23, 2021
Prejardhja jonë
Ky shkrim është përgatitur në kuadër të programit Ponder Albania me fokus mendimin kritik në media, udhëhequr nga UNICEF Albania dhe implementuar nga ICTSlab....
Read More
January 14, 2021
Gjumi në epokën e re
Gjumi si pjesë e jetë së të rinjve! Sipas shumë studimeve nga organizata të ndryshme, gjumi është një ndër aktivitetet më të rëndësishme të jetës së një...
Read More
January 12, 2021
Eksperienca ime ne ponder
Eksperienca ime ne PONDER Pak informacion rreth PONDER (per me teper mund te vizitoni faqen zyrtare https://ponder.al e cila eshte burimi i ketij informacioni) PONDER...
Read More
January 9, 2021
A di të shkruash?
Qëllimi i krijimit të një individi me parime të forta morale,përqasje intelektuale dhe aftësi të padiskutueshme për sukses (zhvillim) është miti social prej qindra...
Read More
December 2, 2020
Fake News: Impakti dhe Parandalimi
Ne jetojmë në epokën e informacionit, ku çdo ditë na serviren tonelata lajmesh. Siç seleksjonojmë ushqiminin që hamë, ashtu duhet të përzgjedhim edhe infomacionin, që...
Read More
February 6, 2023
Ndikimi i medias në shoqërinë shqiptare
Çdo ditë kërkojmë të informohemi dhe të zbulojmë zhvillimet më të fundit në kohë reale për shoqërinë tonë. Është pikërisht media burimi kryesor i gjithë informacionit të shprehur në formën e saj...
Read More
February 6, 2023
“Të jetoj”
Shoqëria shqiptare është tronditur shumë here nga vrasje të frikshme , njerëz qe humbasin logjikën, kryejnë krime nga më monstruoze. Pre e ekzekutimeve të tilla kanë rënë fëmijë gra e burra. Shumë ...
Read More
February 6, 2023
Sensibilizim për Emigracionin
Emigracioni është fenomeni që ndër shekuj ka ndodhur kudo në botë, zhvendosja e njerëzve përtej kufijve të atdheut të tyre për shumë arsye, kryesisht ekonomike ka gjenezat shumë kohë para. Vendi...
Read More
April 4, 2023
Mësuesi im
Teksa përzgjodha tematikën e radhës për esenë e Ponder, mijëra kujtime, fragmente e imazhe më vërshuan e më rikthyen pas në kohë, aty ku një vogëlushe e ndrojtur shihte me gjithë admirim e dashuri ...
Read More
April 4, 2023
Zëri Ynë
Thuhet se jeta ndahet në disa periudha. Ato janë fëmije, i rritur, dhe i moshuar. Të gjitha këto periudha na falin kujtime na edukojnë na rrisin … Çdo kujtim qe në mbajmë është një thesar i ç...
Read More
April 4, 2023
Mediat sociale dhe fëmijët
Marrëdhënia e mediave dhe adoleshenteve. Një marrëdhënia qe çdo dite e me shume behet me e mire dhe e ngushte . E këta te rinj ketë marrëdhënia nuk e shfrytëzojnë për te patur ndikim pozitiv tek ta...
Read More
April 4, 2023
Ndikimi i mediave sociale në shoqërinë moderne
Ne po jetojmë në një kohë kur mediat sociale janë bërë pjesë e rëndësishme e jetës sonë.  Nga Facebook në Instagram, Twitter në TikTok, njerëzit janë të lidhur me njëri-tjetrin në mënyra të reja dh...
Read More
April 4, 2023
Lajmet, të vërteta dhe të rreme
Në botën e sotme, media ka fuqinë të modeloje perceptimet dhe opinionin publik mbi ngjarje te caktuara. Marrëdhënia midis medias dhe se vërtetës është tepër komplekse dhe duhet eksploruar ne detaje...
Read More